Autobedrijf Drenth

A.P.K.

Algemeen periodieke keuring.

Algemeen Periodieke Keuring

De algemene periodieke keuring, ook wel APK, is een wettelijk verplichte keuring. Hierbij wordt er gekeken of de auto voldoet aan een aantal veiligheidseisen waardoor de verkeersveiligheid deels gewaarborgd wordt. De keuring is er ook om het milieu te beschermen. Autobedrijf Drenth kan voor u een nieuwe APK verzorgen, ook wanneer uw auto helaas niet APK goedgekeurd wordt is het mogelijk deze ter reparatie aan te bieden. Autobedrijf Drenth zal u dan laten weten of het nog haalbaar is om de auto aan te bieden voor een herkeuring.

Sterk in elk merk.

De APK is voor iedereen verplicht, het kan verschillen hoe vaak u uw auto moet laten keuren. Meestal is dit eenmaal per jaar.
Image

• Afspraak maken

U kunt autobedrijf Drenth uw keuring laten verzorgen. Hier wordt de auto eerst nagekeken voor hij aangeboden wordt voor de APK.

• Afgekeurd en nu?

Mocht uw auto onverhoopt niet door de keuring komen dan is het in veel gevallen mogelijk om de auto te repareren en aan te bieden voor een herkeuring wanneer de eventuele gebreken verholpen zijn.

• Goedgekeurd

Wanneer uw auto goedgekeurd is kunt u weer veilig op weg. Echter blijft de APK een momentopname en neemt niet weg dat goed onderhoud erg belangrijk is.

APK controlepunten.

 1. Algemeen
 2. Algemene bouwwijze van het voertuig
 3. Afmetingen en massa's
 4. Motor en brandstofsystemen
 5. Krachtoverbrenging
 6. Assen
 7. Ophanging
 8. Stuurinrichting
 9. Reminrichting
 10. Carrosserie
 11. Licht(signalen) en retroreflecterende voorzieningen
 12. Diversen
Image

Neem contact voor meer informatie

Bel ons of neem contact op via het formulier om uw afspraak te plannen.